Profil Diri

Bersama Ust. Hasrizal

Bersama Ust. Hasrizal

M.Muzzammil Musbah anak kelahiran Sungai Sumun, Hutan Melintang, Perak. Memegang Ijazah Sarjana Muda dengan kepujian Pengajian Islam (Syariah) dari Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi (2013). Sebelum ini menyambung pengajian Diploma Pengajian Islam (Syariah) KUIS, Bangi Selangor (2009). Antara 30 calon terbaik pelajar KUIS yang terpilih ke Universiti Muhammad al-Khamis Agdal, Maghribi (2007) anjuran Lembaga Zakat Selangor.

Sebelum ini bersekolah di Sek Men Agama, Kuala Lumpur (2003 – 2004) dan Sek Men Pdg Tembak (2000-2002), Sek. Ren. Agama al-Akram Datuk Keramat dan Sek. Keb. Datuk Keramat (1994-1999)

Berkahwin dengan Hamizah bt. Ahmad yang merupakan seorang pendidik sepenuh masa lulusan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Fizik) Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tg. Malim. Penulis pernah bekerja di Institut Kajian Hadis (INHAD) KUIS, Bangi di bawah seliaan Ustaz Farid Ravi dan Ustaz Daud Lin.

Kini bekerja di Islamic Da’wah Foundation Malaysia dan bergerak aktif dalam aktiviti kemasyarakatan, dakwah dan hiburan melalui syarikat sendiri iaitu Meem Solution.

Bergerak cergas dalam hiburan islami bersama kumpulan nasyid Munsyideen.

[FB Nasyid Munsyideen]

Munsyideen Legasi

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s